Tuesday, April 26, 2011

Renounce all abuse of knowledge!

De religiösa har tagit sig till flykt i en "båt" med hela sitt kunnande i hopp om en jätte flod som skall spola bort naturens sanningar så att de religiösa kan sätta igång och odla sina egna sanningar bland de efterlevande och de nya generationerna. Ungefär så har de religiösa medvetet jobbat under en tid med kriser, katastrofer och osäkerhet för att få ett grepp över människorna.
Djur och växtlivet har valt att inte åka med på denna "båt" då de är övertygade att de kommer att klara sig ändå, såsom de har alltid gjort sedan tidernas begynnelse och under evolutionen även avlat fram människan.

Föranledd av "Understanding material causes an object to be what it is, allowing yet something else to trigger a process of its change.", se bloggen "Sikhsth - the core of psyché, http://sikhsth.upsala.name", har en undersökning visat att 51% tror på ett högre väsen och drygt 40% tror på Darwins teorier. Detta resultat som inte utvecklas närmare och utan några förklaringar eller kommentarer presenteras på ett sätt av de religiösa som hoppas att det ger stöd åt deras teorier om att det skall vara underförstått att det högre väsendet är alltså "fader" eller en "frälsare" i enlighet med deras skrifter.
Resultatet visar emellertid att människorna har inte helt förlorat förståndet, men det råder fortfarande okunskap bland en stor del av människorna vilket de religiösa är benägna att missbruka för sina egna syften.
Ett frö är bara ett objekt som består av materia. Ett frö är inte en levande form. När ett frö kommer några centimeter in i en jord miljö med en temperatur på minst 15 grader C, igångsätts förändringsprocessen och fröet utvecklas till en groddväxt. Den tar fukt från jorden som i sin tur tar fukt från luften. Jordens temperatur regleras av grundvärmen eller av solen. Groddväxtens utveckling, med rotsystemet djupare ner i jorden och bladsystemet utanför, påskyndas av tillgången av fukt i jorden och solljuset ovanjord.
Slutsatsen av detta är att det är inget högre väsen som sätter igång ett objekts förvandling till en annan form eller från ett dött tillstånd till ett levande. Det är de mest vanligt och helt naturligt förekommande icke levande jordelementen som skapar förändringar hos objekten som också består av icke levande element.
Av detta följer att de icke levande jordelementen skapar förutsättningar för de levande i olika sammanhang. De levande, utom vissa växtarter, duger till inget annat än att äta upp varandra, eller bryta ner varandra, inordnade i olika näringskedjor.

Followers

About Me

My photo
I know, no matter how I express myself or in any other way; whatever I do, say or write can or will be used against me, unless You would want to be with Me.